Valentino Meerzorg

Recruitment

Artikel delen?

Valentino Meerzorg heeft een natuurlijk ondernemersinstinct en is de oprichter van Finedat. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het detacheren van personeel in de technologische en financiële sector. Ook is hij zelf jarenlang actief geweest als hypotheekadviseur en heeft hij zijn eigen hypotheekadviesbureau gehad. 

Finedat 

In 2015 is Valentino Meerzorg met het bedrijf Finedat gestart. In eerste instantie runde hij het samen met een compagnon. Twee jaar na de oprichting heeft hij echter besloten alleen verder te gaan en heeft hij het bedrijf verder uitgebouwd. Finedat houdt zich hoofdzakelijk bezig met de werving en selectie van kandidaten voor haar financiële opdrachtgevers. De voornaamste opdrachtgevers zijn namelijk banken in Nederland. Naast de kleinere opdrachtgevers behoren de grote banken tot de zakelijke partners, zoals ING, Rabobank, ABN AMRO en A.S.R. Bank. 

Doordat de kandidaten uitgeleend worden aan de betreffende opdrachtgever, blijft Finedat de juridische werkgever. Hij heeft regelmatig gezien dat een kandidaat na een bepaalde periode wordt overgenomen door de opdrachtgever. Dat is tot op zekere hoogte ook de doelstelling van Finedat en een ontwikkeling in de huidige arbeidsmarkt. 

Van hypotheekadviseur naar ondernemer 

Nog voordat Valentino Meerzorg in de detacheringsbranche terecht kwam, heeft hij 10 jaar lang als hypotheekadviseur gewerkt bij ING. Daarna heeft hij een eigen hypotheekadviesbureau gehad in Amstelveen. Tijdens deze periode gaf hij ook les als docent aan mensen die een diploma moesten behalen om het werk als hypotheekadviseur uit te mogen voeren. 

Met zijn praktijkervaring in deze branche is hij volledig thuis in de finesses van het vak. Echter merkte hij dat er ontevredenheid heerste bij zowel werknemers als werkgevers. Hij zag mogelijkheden om ervoor te zorgen dat beide partijen contenter zouden zijn en is daarom voor zichzelf begonnen. Zijn motto is dan ook op zoek te gaan naar de perfecte match. Zijn eerste klant was zijn toenmalige werkgever ING, waar hij heeft laten zien dat hij de juiste matches kan maken. 

Detacheringsbranche

Ondanks de perikelen tijdens de pandemie heeft Finedat haar hoofd boven water gehouden. De groeiplannen die het bedrijf had, werden in de ijskast gezet en bijgesteld naar de huidige situatie. Er was namelijk een vacaturestop, waardoor nieuw personeel niet werd aangenomen en hij ook geen nieuwe kandidaten kon plaatsen. Nadat deze periode voorbij was, is de detacheringsbranche veranderd. Dat heeft Valentino Meerzorg doen besluiten om de focus te verleggen van het detacheren van starters naar personeel voor medior- en senior functies. 

Groeiplannen 

Sinds een half jaar zijn ze ook bezig om IT professionals te bemiddelen. Uiteindelijk zou hij met Finedat in drie bedrijfstakken willen detacheren. Naast de huidige twee wordt legal en compliance toegevoegd. 

Het doel voor de aankomende jaren is om gemiddeld 25 kandidaten binnen elke bedrijfstak in dienst te hebben. Valentino Meerzorg blijft zichzelf ontwikkelen en vindt het leuk om bezig te zijn. In plaats van veel mensen aan te nemen en het aantal opdrachtgevers te vermenigvuldigen, heeft hij voor ogen om zijn huidige opdrachtgevers optimaal te bedienen en een goede match te vinden tussen zowel de kandidaten als de opdrachtgevers.