Jurriën van Dijk

Automotive

Artikel delen?

Jurriën van Dijk is algemeen directeur bij FinancialLease.nl. Hij is altijd al gefascineerd geweest van auto’s. Op zijn 15e had hij zijn eerste baan bij een autogarage en nu staat hij aan de top van een succesvol bedrijf. Jurriën van Dijk is één van de finalisten van de Entrepeneur of the Year (EY) 2022.

FinancialLease.nl heeft ambitie

Acht jaar geleden is het bedrijf opgericht en momenteel heeft de onderneming ruim 55 mensen in dienst. Het doel is om in 2030 bij de top 10 te horen van leasemaatschappijen, dat is de koers van Jurriën van Dijk. In 2016 werd hij gevraagd door de aandeelhouders om te helpen bij de groei van het bedrijf. Op dat moment handelde FinancialLease.nl ruim 2800 leasecontracten af. Nu is dat gestegen naar ruim 10.000 leasecontracten. De digitale mindset die Jurrën van Dijk bezit, is één van de redenen voor dit succes. “Met een toegewijd en gespecialiseerd digital innovation team wordt verder gebouwd aan de digitalisering van het bedrijf. Meer data over de klantreis leidt tot betere inzichten; betere inzichten leidt tot betere besluiten; betere besluiten leiden tot betere resultaten.”

Van kleins af aan

Het kwam al naar voren, maar van kleins af aan was er al een fascinatie voor auto’s. Op zijn 15e startte zijn eerste baan en op zijn 19e werd de overstap gemaakt naar de lease industrie. Niet gelijk als algemeen directeur, hij was technisch expert die de goedkeuringen van personenauto’s voor leasemaatschappijen verleende. Nadat hij daar genoeg ervaring in op had gedaan is hij doorgegroeid naar de saleskant, als accountmanager. Zelf zegt hij weinig tegenslagen gekend te hebben in zijn professionele leven. Zijn ambitieuze houding heeft hem ver gebracht, maar dat weerhoudt hem niet om ook, tijdens het werk, plezier te hebben. “We hebben een echte ‘work hard, play hard’ mentaliteit: bij ons krijg je de vrijheid om fouten te maken, jezelf te zijn en plezier te hebben.”

What’s next?

Dat Jurriën van Dijk ambitieus is, dat mag ondertussen wel duidelijk zijn. Hij heeft voor FinancialLease.nl niet alleen financiële ambities, maar ook maatschappelijk verantwoordelijkheid. “Door het aanbieden van financiering voor tweedehands auto’s, wordt de gebruiksduur van het Nederlandse wagenpark significant verlengd. FinancialLease.nl verlegt de focus van brandstofauto’s meer en meer naar elektrisch rijden.” Het verbindt financiers, autobedrijven en zzp’ers met elkaar. Het doel is onder andere om het financieren van een auto haalbaar te maken voor ondernemers. Maar ook voor financierders en autobedrijven zitten er grote voordelen, zoals meer verkoop en interessante investeringen. “Ik wil het stigma dat rondom financial lease hangt doorbreken en ondernemers laten zien dat het een realistisch en slim alternatief is voor operationele lease.”