Julian Jagtenberg

Technologie

Artikel delen?

Julian Jagtenberg is co-founder en CEO van Somnox. Hij is de oprichter van ’s werelds eerste slaaprobot. Het bedrijf, én de ondernemer zelf, heeft al meerdere awards op z’n naam staan, zoals de Philips Innovation Award. Daarnaast werkt hij samen met koninklijke Auping.

Slapende markt

Tijdens zijn studie als industrieel ontwerpingenieur aan de TU Delft kwam het idee samen met 3 andere medestudenten. Niet zomaar, Julian Jagtenberg zijn moeder had last van slapeloosheid. Uit frustratie ontstond het ontwerp voor ’s werelds eerste slaaprobot, in de vorm van een zachte boonvormige knuffel. Inclusief een langzame en rustgevende ademhaling. Het brengt rust bij mensen en gaat de slapeloosheid tegen. Een vriendelijke oplossing, helemaal tegenover de verslavende slaapmedicatie. Na een succesvolle kickstart-campagne en sinds zij samenwerken met het grote beddenmerk Auping, lijkt het succes van Julian Jagtenberg niet te stoppen. “De markt lag te slapen en wij schudden ze wakker!” Als het aan Julian Jagtenberg ligt zal ons huishouden er in de toekomst een beetje anders uitzien, inclusief robotica.

Dragons’ Den en verschillende awards

Dat het product van Julian Jagtenberg een ware hit is, is onder andere te danken aan zijn strakke pitch bij Dragons’ Den over Somnox. Ondanks dat de beloofde 2 miljoen uitbleef, heeft het wel gezorgd voor veel positieve reclame. Ook heeft Somnox al meerdere awards weten binnen te slepen, zoals de Philips Innovation Award, maar ook Red Dot Design Award, James Dyson Award, Robotdalen Innovation Award en Sprout 25 under 25. Zoals je ziet, een indrukwekkende lijst voor zo een jonge ondernemer als Julian Jagtenberg. Plannen en ambities voor de toekomst zijn er nog volop. “Onze droom is het grootste slaapbedrijf ter wereld te worden, met wereldwijd winkels waar we mensen een slaapervaring bieden. Ook in landen als Japan en China, waar veel mensen slaapproblemen hebben. We willen oplossingen bieden voor bijvoorbeeld snurkers, mensen met apneu en mensen die lijden aan een depressie.”

Ondernemer, mét gevoel

Julian Jagtenberg is een ondernemer, maar wel een ondernemer die kijkt naar de mens en niet alleen naar het te verdienen geld. Hij is eerlijk, ook over de downside van ondernemen. “Naast de hoge pieken die de media halen, hebben we ook diepe dalen gekend. Het is meerdere keren voorgekomen dat het bedrijf bijna niet meer levensvatbaar was. Elke startup heeft een runway. Soms gaat het harder dan je denkt, maar soms ook minder hard – en dan is je runway ineens erg kort.” De intenties van Julian Jagtenberg en Somnox zijn goed, de slaapproblemen in de wereld verhelpen door middel van een natuurlijke manier. Het gaat niet, alleen maar, om succes, maar juist wat je voor een andere kan betekenen is van waarde.