Bart Creemers

Consultancy

Artikel delen?

Bart Creemers is door de jaren heen uitgegroeid tot een ervaren senior executive. Hij beschikt over een strategische visie, leiderschapskwaliteiten en bewezen vaardigheden om bedrijven in uitdagende situaties te laten groeien. 

De basis 

Bart Creemers zette de eerste stappen in zijn carrière met een academische achtergrond op het gebied van marketing en recht, behaald aan de HEAO in Haarlem. Zijn eerdere ervaringen bij bedrijven als Meyn Refrigeration, waar hij innovatieve logistieke oplossingen voor industriële bakkerijen ontwikkelde, en bij Ceteco, waar hij kapitaalgoederen en technische agentschappen in Latijns-Amerika beheerde, vormden de basis van zijn zakelijke inzicht.

Zijn rol bij Ascom Hasler toont zijn vermogen aan om bedrijven te leiden en te transformeren. Daar beheerde hij vijf bedrijfsoperaties in Nederland en speelde hij een integrale rol in het afstoten van de Traffic & Parking-activiteiten. Ook was hij verantwoordelijk voor het lanceren van nieuwe ontwikkelingen in de Traffic & Parking-sector en wist hij succesvol alle processen van R&D, productie, verkoop en diensten te registreren onder ISO 9001.

Het is duidelijk dat hij vanaf het begin van zijn carrière een visionair was, die constant zocht naar innovatie en optimalisatie binnen de bedrijven waar hij werkte. Met deze sterke fundering ging hij verder in diverse leiderschapsrollen, waar hij zijn expertise in strategische planning, teamopbouw en transformatiemanagement ten volle benutte.

Zijn passie: voorbij de grenzen van innovatie

“Innovatie is voor mij geen eindbestemming, maar een voortdurende reis.” Deze woorden van Creemers belichten zijn visie op zaken doen. Voor hem is stilstand achteruitgang. Of het nu gaat om het introduceren van baanbrekende technologieën, het herstructureren van teams voor maximale efficiëntie, of het tappen uit nieuwe markten, hij streeft er voortdurend naar om de lat hoger te leggen. Zijn gedrevenheid komt voort uit een combinatie van nieuwsgierigheid, ambitie en een verlangen om waarde toe te voegen aan de wereld om hem heen.

Een reis vol leermomenten

In zijn loopbaan heeft hij talloze organisatorische veranderingen geleid. Wat hem echter onderscheidt, is zijn vermogen om uitdagingen te zien als kansen. Kansen om te leren, te groeien en zichzelf te overtreffen. Elk project, elke misstap, elke overwinning heeft bijgedragen aan de leider en coach die hij vandaag de dag is.

Hij heeft door de jaren heen dan ook verschillende paden bewandeld, en elk daarvan heeft hem waardevolle inzichten gebracht. Eén van de centrale thema’s in zijn zakelijke filosofie is veerkracht. Hij gelooft sterk dat iedere ondernemer onvermijdelijk met tegenslagen te maken krijgt. Wat echter doorslaggevend is, is hoe men op deze uitdagingen reageert. Dit kan het verschil maken tussen falen en succes. Verder legt hij de nadruk op het belang van levenslang leren en het aanvaarden van verandering. In een snel evoluerende wereld is aanpassingsvermogen niet slechts een troef, maar een noodzaak.

De volgende stappen

Terwijl hij trots is op wat hij tot nu toe heeft bereikt, rust hij niet op zijn lauweren. Hij kijkt altijd uit naar wat de toekomst in petto heeft. De zakenwereld is constant in beweging, en Creemers is vastbesloten om innovatie en verduurzaming te integreren. Door zijn recente betrokkenheid bij Serendipity, een startup gericht op het vernieuwen van steden voor toekomstige generaties, is het duidelijk dat zijn drive om een positieve impact te maken ook bij een volgend project zal voortduren.