Andries van Puijfelik

Handel

Artikel delen?

Het ondernemerschap is Andries van Puijfelik met de paplepel ingegoten. Zijn familie is ondernemend en deze vaardigheden heeft hij overgenomen. Niet alleen de mentaliteit, maar ook het familiebedrijf. Sinds 2016 is hij, samen met zijn neef, eigenaar van een recyclingbedrijf in het zuiden van Nederland.

De kenner in afvalverwerking

Het bedrijf Recycling Continue is opgericht in 2016 door ondernemers Andries en Jaimy van Puijfelik. Recycling Continue is gespecialiseerd in afvalverwerking. Na enkele uitdagingen hebben de ondernemers besloten om een bestaand bedrijf een nieuw leven in te blazen, door onder een andere naam verder te gaan. 

De visie van Andries van Puijfelik blijft hetzelfde. “Ik heb voor ogen dat we elke dag het terrein verlaten met een trots gevoel en een gevoel van voldoening. Dat we aan het eind van de dag het gevoel hebben dat we met z’n allen weer een waardevolle bijdrage hebben geleverd.”

Het doel van Recycling Continue is het streven naar tevredenheid, zowel bij hun klanten als bij de medewerkers. Ze hebben een passie voor hun werk, wat meer is dan alleen het werk uitvoeren. Voor de ondernemers Van Puijfelik is het een ware hobby. 

Als een gevestigde speler in de papierrecycling branche beschikt Recycling Continue momenteel over een indrukwekkend wagenpark dat bestaat uit drie perswagens voor het legen van rolcontainers bij klanten en vier motorwagens voor het legen van grote containers. Hun core business is gericht op het recyclen van oud papier en karton. 

Hoewel ze voornamelijk actief zijn in Nederland en België, hebben ze via hun afnemers de mogelijkheid om hun gerecyclede papier naar diverse landen te leveren. Andries van Puijfelik is vastberaden om verder te groeien en de positie in de branche te verstevigen. Ze hoeven niet het grootste marktaandeel, maar ze streven wel naar een prominente plek binnen de sector. “Wat mij het meeste vreugde geeft in mijn werk, is het feit dat ik op jonge leeftijd het familiebedrijf over kon nemen en samen met mijn neef kon voortzetten.” 

Een hoger niveau

Het professionele leven van Andries van Puijfelik speelt zich af in de recyclingbranche. Van jongs af aan is hij toegewijd aan het familiebedrijf. “Mijn vader bood me de kans om waardevolle ervaring op te doen, en ik heb verschillende functies binnen het bedrijf vervuld. Hierdoor heb ik veel kunnen zien van het bedrijf en geleerd over de sector. Ik ben gemotiveerd geraakt om het succes en de reputatie die we door de jaren heen hebben opgebouwd, voort te zetten.”

In de recyclingbranche zijn het hebben van goede relaties van belang. Een samenwerking kan op diverse manieren tot stand komen, zoals het uitwisselen van kennis en middelen met andere spelers in de sector, het aangaan van strategische partnerschappen, of het delen van diensten. Voor de toekomst van Recycling Continue staat Andries van Puijfelik open voor relevante samenwerkingsverbanden die het bedrijf verder kunnen helpen bij het behalen van een prominente positie in de markt. “Mijn visie is gericht op het hebben van een goed functionerend bedrijf, omringd door competente en toegewijde medewerkers. Daarbij zijn het leveren van kwaliteit en klanttevredenheid onze belangrijkste drijfveren. Ook vind ik het belangrijk dat we het huidige niveau van succes behouden.” 

Hiervoor hebben ze besloten om zich te concentreren op een locatie. In het verleden opereerden ze vanuit meerdere locaties, waaronder een vestiging in Rotterdam. Hoewel er meer klanten bediend konden worden vanuit de verschillende locaties, is het een strategische keuze geweest naar één locatie te gaan. Hiermee wordt de operationele efficiëntie vergroot en de focus scherper. De ambitie is om Recycling Continue naar een hoger niveau te tillen waarmee ze een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere toekomst.